x

Australijan open 2023

Australijan open 2023

Otvoreno prvenstvo Australije (Australijan open), prvi od četiri Gren Slem turnira u sezoni, održaće se u periodu od 16. do 29. januara 2023. godine, na Melburn park stadionu u Melburnu (Australija).


Otvoreno prvenstvo Australije, teniski Gren Slem turnir kojim rukovodi "Tenis Australija" (ranije poznat kao Teniska asocijacija Australije) i koji se svake godine održava u januaru - februaru, u sred Australijskog leta poznat po ekstremno toplim uslovima za igru, prvi put je održan daleke 1905. godine. Prvi održani turnir bio je poznat kao Australijsko prvenstvo, da bi zatim 1927. godine promenio naziv u Prvenstvo Australije, a 1965. godine dobio naziv Otvoreno prvenstvo Australije, koji je i danas aktuelan. 


Australijan open prvi grend slem u metaverzumu


Ralf Loren se vraća kao zvanični snabdevač opreme na AO 2023


Ovogodišnje izdanje Australijan opena predstavlja, jedan od najvećih sportskih događaja u Australijskom sportskom kalendaru, ujedno ono predstavlja i jedan od najvećih teniskih događaja u svetu, što potvrđuje činjenica da je još 2007. godine turniru prisustvovalo blizu 555 000 posetilaca i da taj broj iz sezone u sezonu nastavlja da raste.


KO? Otvoreno prvenstvo Australije (Australijan open)

ŠTA? tenis, turnir, gren slem

KAD? 16. - 29. januar 2023.

GDE? Melburn (Australija)


Programom Australijan opena predviđena su takmičenja u singlu u muškoj i ženskoj konkurenciji, kao i u parovima i u mešovitim parovima u seniorskoj konkurenciji, na kojima će učestvovati sam krem svetskog tenisa. Takođe programom manifestacije, predviđeno je održavanje i juniorskog takmičenja ali i takmičenja u tenisu u kolicima za osobe sa invaliditetom, u muškoj i ženskoj konkurenciji, kao i u parovima.


Titulu sa prethodnog turnira (Australian open 2022.) brane u muškoj konkurenciji Rafael Nadal, dok titulu u ženskoj konkurenciji brani Ashleigh Barty. Branioci titule u muškom dublu su Nick Kyrgios i Thanasi Kokkinakis, dok titulu u ženskom dublu brane Barbora Krejčíková i Kateřina Siniaková. Branioci titule u mix dublu su Kristina Mladenović i Ivan Dodig. * Da podsetimo da je Nova Đoković odlukom suda ostao bez šanse da se bori za deseti trofej na AO 2022.


Saveti za sportsko klađenje


Novak Đoković kralj AO



Zanimljivosti Australijan opena:

-Prvi turnir u muškoj konkurenciji održan je 1905. godine, dok je prvi turnir u ženskoj konkurenciji održan 1922. godine.

-Pobednici prvog Australian opena su Rodney Heath u muškoj konkurenciji i Mall Molesworth u ženskoj konkurenciji.

-1977. godine Australian open održan je dva puta u toku jedne kalendarske godine. Prvi turnir održan je u januaru, a drugi u decembru iste godine. 

-Australian open 2023. biće 111. izdanje ovog takmičenja.

-Prodaja ulaznica za Australijan open 2023 počela je u decembru 2022. godine putem sajta ticketmaster.com.au

-Takmičari na AO 2023 boriće se za nagradni fond od preko 80 miliona $ 

-Takmičari/ke koji ispadnu u prvom kolu osvojiće po 100 000$ što je 15% više nego prethodne godine.

-Pobednici u muškom i ženskom singlu; muškom, ženskom i miks dublu osvojiće po 2000 ATP bodova.

-Glavni sponzor AO 2023 je Kia Motors u saradnji sa Emirates, Luzhou Laojiao i Rolex-om.


Autor: Marko Skorić Održavanje: od 16.01.2023. do 29.01.2023.

Još fotografija:

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: Tenis Australija
Mesto: Melburn (Australija)
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt: http://www.ausopen.com
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...