x

Australijan open prvi grend slem u metaverzumu

Australijan open prvi grend slem u metaverzumu Foto: AO

Australijan open postao je 2022. prvi grend slem koji je ušao u metaverzum, sa AO Art Ball NFT povezanim sa podacima osa mečevima uživo, dajući ljudima širom sveta jedinstvenu priliku da postanu deo AO.


AO na taj način nastoji da pružiti napredno inovativno iskustvo za obožavaoce, kroz virtuelno hostovanje AO u Decentralendu, 3D platformi virtuelne realnosti, omogućavajući svakom ljubitelju tenisa pristup da istražuje AO, bez obzira gde god da se nalazi u svetu.


Metapodaci svakog AO Art Ball-a povezani su sa parcelom veličine 19 cm x 19 cm na svakoj površini teniskog terena. Ako pobednički pogodak iz bilo kog od 400+ AO mečeva dođe na tu parcelu (NFT metapodaci su ažurirani u realnom vremenu kako bi se istakle informacije o meču). Kada je jedan od 11 prvenstvenih poena sleteo na parcelu, vlasnik NFT-a te parcele mogao je preuzeti i primiti tenisku lopticu koja se koristi u šampionskom bodu, u posebno ručno izrađenom kućištu. Ovaj prvi NFT ove vrste omogućen je zvaničnim podacima o meču i praćenju lopti sa AO utakmica. Kombinovanje podataka sa terena u realnom vremenu sa NFT-om pružilo je neverovatne načine da se svetski ljubitelji tenisa angažuju kao nosioci NFT-a u AO.


Ralf Loren se vraća kao zvanični snabdevač opreme na AO 2023


"Otvoreno prvenstvo Australije se ponosi time što je jedan od najinovativnijih sportskih i zabavnih događaja na svetu, i oduševljeni smo što kroz našu ekspanziju na Metaverse i Decentralend, više navijača može da se bavi našim sportom nego ikada ranije“, rekao je glavni komercijalni direktor Sedrik Kornelis, i dodao: "Blisko sarađujemo sa nekim od najboljih svetskih programera kako bismo osigurali da ostanemo ispred potrošačkih trendova i da nastavimo da se širimo u nove sektore na načine koji nikada ranije nisu viđeni u tenisu.”


Kolekcija AO Art Ball napravljena je od generativne umetnosti. Ova revolucionarna kolekcija je sastavljena od generativne umetnosti, algoritamske kombinacije različitih šema boja, šara i tekstura, obezbeđujući da je svaka AO Art Ball individualna po izgledu, sve do dlake na lopti. U okviru kolekcije se nalaze i 22 dizajna AO Legend ručno izrađenih od istorijskih umetničkih dela AO, uključujući siluetu „Serving Man“, koja je prvi put predstavljena na Australian Openu 1997. godine, koja je oživljena i reinterpretirana na platnu Art Ball-a. AO Art Balls takođe je uključivala preko 160 NFT-a iz serije AO Artist, uključujući dizajne domaćih i međunarodnih umetnika, posebno kreirane za AO 2022.



U velikom metaverznom potezu, AO je pokrenuo prvo istinski decentralizovano tenisko iskustvo u Decentralendu, platformi za 3D virtuelnu stvarnost, omogućavajući svakom ljubitelju tenisa pristup da istražuje AO, gde god da se nalazi u svetu. Navijači sada mogu da se ujedine oko svoje ljubavi prema tenisu virtuelno i da istražuju AO onlajn u AO Decentralendu tokom trajanja turnira. Oni mogu da učestvuju u izazovima, pogledaju istorijski AO sadržaj, komuniciraju sa igračima i drugim ljubiteljima tenisa, sve sa svojih laptopova.


"Želimo da AO bude najpristupačniji i najinkluzivniji sportski i zabavni događaj na svetu, a sa jedinstvenim izazovima sa kojima se fanovi suočavaju prilikom dolaska u Melburn, ubrzali smo naše lansiranje u Metaverse,” izjavio je Tennis Australia NFT i Metaverse menadžer projekta Ridlei Plummer, i dodao: "Uvođenje AO-a u Metaverse je važan korak za pružanje zaista globalnog pristupa našem velikom događaju – to ne bismo mogli da uradimo bez neverovatnih saradnika koje smo imali na projektu, posebno tima iz Vegas Sitija, koji su radili neumorno na izgradnji.”


2022. kao deo projekta Metaverse, 6.776 AO Art Ball NFT-a bilo je iskovano za skoro milijardu globalnih gledalaca koje AO privlači, što je ovo učinilo monumentalnom mogućnošću da učesnici zauvek poseduju deo AO 2022.


AO metaverzum i NFT, samo su početak AO-ove Veb3 strategije. AO se udružio sa blokčejn studijom i stručnjacima za metaverse, Run it Wild, zajedno sa Web3 savetnicima i stratezima Rarer Things-a kako bi kreirali AO Art Ball NFT i AO Decentraland koji zamagljuje umetnost, sport i tehnologiju.


Kako se trka u metaverzu zahuktava među velikim turnirima i kodovima, AO stvara visoke standarde za svoj prodor na Veb3. Australian Open je bio prvi grend slem koji je ušao u metaverzum kada je iskovao 6.776 jedinstvenih AO ArtBalls-a u januaru 2022. godine, pri čemu je bio prvi nagrađivani projekat te vrste koji je uključio podatke sa mečeva uživo.


Kao deo AO ArtBall programa nagrađivanja, svaki vlasnik će moći da zatraži par besplatnih sedmodnevnih propusnica za drugu nedelju AO23. S obzirom da je u opticaju 6.776 AO ArtBalls-a, ovo predstavlja najveću prodaju karata za program članstva u AO u istoriji događaja. Vlasnici više od jednog AO ArtBall-a će moći da traže više parova Ground Pass-a na osnovu broja lopti koje poseduju, ograničenih na 20 ulaznica. Ostale pogodnosti uključuju pristup drugim velikim međunarodnim sportskim događajima, Veb3 konferencijama, strimovima iza kulisa u AO, ograničenom izdanju robe i još mnogo toga.


"Kao jedan od najvećih svetskih sportskih i zabavnih događaja, uvek istražujemo mogućnosti za inovacije i uzbuđeni smo zbog dodataka koji su planirani za AO ArtBall 2023. Radujemo se što ćemo poželeti dobrodošlicu vlasnicima AO ArtBall-a da iskuse AO ovog leta“, rekao je Cedric Cornelis, glavni komercijalni direktor Tennis Australia.


Otvoreno prvenstvo Australije (Australijan open 2023), prvi od četiri Gren Slem turnira u sezoni, održaće se u periodu od 16. do 29. januara 2023. godine, na Melburn park stadionu u Melburnu (Australija).


Datum: 08.12.2022. Autor: AO

PROČITAJTE JOŠ...