x

Dan pešačenja - Srbija 2019

Dan pešačenja - Srbija 2019

Planinarski savez Srbije (PSS), 14. septembra 2019. godine u više od 60 gradova Srbije održaće nacionalnu akciju "Dan pešačenja - Srbija 2019" pod sloganom "Srbija hoda!". 


Akciji se priključilo više od 70 planinarskih klubova i društava iz Srbije, a podražali su je i svi gradski centri: Beograd, Novi Sad, Niš, Subotica,  Kragujevac, i mnogobrojne opštine širom Republike Srbije.


Pored popularizacije i omasovljenja planinarstva, cilj akcije je i promocija zdravog načina života, očuvanje prirode i edukacija. Pošto je akcija rekreativnog karaktera, očekuje se da će joj se pridružiti više od 50 000 učesnika.


Informacije o startnim pozicijama za polaske i mestima održavanja nalaze se na sajtu Planinarskog saveza Srbije www.pss.rs. "Dan pešačenja" je besplatna akcija za sve učesnike i tog dana pešačenju se mogu pridružiti porodice, tinejdžeri, penzioneri, studenti... 


Pešačiće se omiljenim šetalištem, parkom, izletištem, čarobnom prirodom ili planinama Srbije... 


Dan pešačenja - Srbija 2019 (Foto)


Želimo mnogo laganih koraka, praćeniho osmehom U stvari, želimo da se pešačenje pretvori u stvarno dobru naviku. Dan pešačenja je zabavan i jednostavan način da se u najboljem društvu istraži radost hodanja. 14. septembra 2019. godine SRBIJA HODA!


Budući da planinarstvo nije samo sport već i način života, Planinarski savez Srbije je od ove godine pokrenuo kampanju "Planine zovu" sa ciljem promocije planinarstva i planina Srbije. Kampanja je motivacionog karaktera sa jasnim pozivom našim sugrađanima (pre svega mladima) da se aktivno ili rekreativno uključe u akcije Planinarskog saveza Srbije i niz direktnih akcija na teritoriji 

cele Srbije.


Planinarski savez Srbije je nacionalni granski sportski savez u koji su, kao članovi, udružene osnovne sportske planinarske i planinarsko-skijaške organizacije-klubovi.  Osnovnih organizacija je trenutno 169, s članstvom od 18 326 ljudi. Na nivou godine organizuje se više od 100 takmičenja i akcija u celoj zemlji. 


Pored aktivnosti u Srbiji, PSS je zadužen i za planiranje i organizaciju ekspedicija koje osvajaju najviše svetske vrhove. 


Autor: Planinarski savez Srbije Održavanje: od 14.09.2019. do 14.09.2019.

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: Planinarski savez Srbije
Mesto: Srbija (više lokacija)
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa: office@pss.rs
Web sajt: https://pss.rs/
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...