x

Novak Đoković u finalu Australian opena 2019

Novak Đoković u finalu Australian opena 2019

Svetski broj 1. Novak Đoković sačuvao je svoj savršeni skor kad su u pitanju polufinala Australian open-a, zabeleživši pobedu 6-0 6-2 6-2 protiv Luke Puj-a (Lucas Pouille), zakazavši tako novi obračun sa Rafaelom Nadalom, na Melburn Park-u, ovaj put za za titulu Australian opena 2019.


Otvoreno prvenstvo Australije (Australian open), prvi od četiri grend slem turnira u sezoni, održava se u periodu od 14. do 27. januara 2019. godine, na Melburn park stadionu u Melburnu (Australija).


Vladajući šampion Vimbldona i US Open-a, Novak Đoković, pokazao je klasu protiv Luke Puj-a kome je ovo Gren Slem polufinale u karijeri. Francuz je ostao u šoku pošto je prvih sedam gemova meča prepustio protivniku, uz 27 ne iznuđenih grešaka, u odnosu na svega 5 ne iznuđenih grešaka Novaka Đokovića.


Đoković je sada samo još jednu pobedu daleko od rekordne sedme titule na Australian openu, čime bi ostavio iz sebe Roja Emersona i Rodžera Federera koji su osvojili po šest titula.


U svojih prethodnih 52 mđusobnib duela, jedini put da su se Đoković i Nadal sastali na Australian openu bio je u finalu 2012. godine, kada je Đoković posle 5 sati i 53 minuta pobedio Nadala i osvojio titulu, u dosada najdužem Gren Slem finalu open ere.


U međuesobnom skoru, Đoković vodi sa 27-25 u pobedama, pobedivši Nadala na njihovom prethodnom susretu, posle 5 sati i 15 minuta, u finalu Vimbldona 2018.


Datum: 25.01.2019. Autor: Marko Skorić

PROČITAJTE JOŠ...