x

Učešće na Sajmu sporta sa prizvukom jubileja BASS

Učešće na Sajmu sporta sa prizvukom jubileja BASS

Sedmi po redu Međunarodni sajam sporta održan je od 23. do 25. novembra 2018. u Hali 1 Beogradskog sajma. Budući da je ovo godina jubileja badminton sporta u našoj zemlji, koji je 2018. proslavio 25. rođendan, i štand Badminton saveza Srbije bio uređen u skladu sa tim. Preko brojnih postera naših reprezentativaca u gotovo prirodnoj veličini protezao se veliki broj 25. Na originalno pripremljenom štandu, koji je sva tri dana bio u maksimalnoj funkciji, posetioci Sajma su mogli da dobiju sve bliže informacije o ovom divnom olimpijskom sportu, ali i da se upoznaju sa radom i rezultatskim dostignućima jednog od najorganizovanijih granskih saveza u našoj zemlji.


Nedaleko od štanda, jednu od centralnih pozicija u Hali 1, krasio je profesionalni badminton teren, koji je i ove godine, kao i svih prethodnih, privukao veliku pažnju posetioca. Uz asistenciju trenera i reprezentativaca, stotine mališana, ali i onih odraslih, oprobali su se u ovoj čarobnoj igri. Posebnu draž u pravljenju prvih badminton koraka bilo je i to što put posetioci imali priliku da se nadmudruju i sa badminton “robotom” za izbacivanje loptica, koji je ove godine prvi put bio deo promocije badmintona na Sajmu sporta, a proizvod je novoostvarene saradnje Badminton saveza Srbije sa kineskom kompanijom “Siboasi”. Specijalizovana mašina će, u cilju unapređenja trenažnog procesa, biti ubuduće korišćena u Nacionalnom badminton centru na Adi Ciganliji.


U duhu predstavljanja prijatelja Badminton saveza Srbije, najboljim srpskim takmičarima je uručena kompletna oprema renomiranog proizvođača “Yonex”. Šestoro reprezentativaca – Luka Milić, Andrija Doder, Marija Sudimac, Sergej Lukić, Mihajlo Tomić i Sara Lončar će i u narednom periodu, uz korišćenje “Yonex” opreme, nastojati da beleže izuzetne takmičarske rezultate kao i da na najbolji način predstavljaju i promovišu državu širom Evrope i sveta.


Inače, na ovogodišnjem Sajmu sporta, koji je pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta veoma uspešno organizovao Sportski savez Srbije, širokom sportskom auditorijumu se predstavilo preko 100 nacionalnih granskih sportskih saveza i teritorijalnih sportskih saveza, predstavnici sportskih udruženja, visokoškolskih ustanova, proizvođači sportske opreme i suplemenata, kao i krovne sportske institucije u našoj zemlji – Ministarstvo omladine i sporta, Sportski savez Srbije, Olimpijski komitet Srbije, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, Antidoping agencija Republike Srbije, Paraolimpijski komitet Srbije, Pokrajinski sekretarijat za omladinu i sport, Sekretarijat za omladinu i sport grada Beograda… Za vreme trajanja Sajma održana su i dva izuzetno sadržajna i značajna seminara. Na XIII nacionalnom seminaru za usavršavanje sportskih stručnjaka u sistemu sporta Republike Srbije BASS su predstavljali predsednik Upravnog odbora Radomir Jovović, generalni sekretar Andreja Andrić, Miodrag Kaličanin generalni sekretar Badminton saveza Beograda kao i trener reprezentacija Nikola Mijačić, koji je, uz Dragana Antića, bio učesnik i Seminara za stručno usavršavanje trenera i doktora nacionalnih granskih saveza.


“Badminton savez Srbije sa velikim nestrpljenjem i radošću dočekuje svaki Sajam sporta. Naša, a siguran sam, i očekivanja brojnih posetioca su u potpunosti ispunjena. Nastojali smo da naš divan olimpijski sport kao i rezultate koje postižemo predstavimo i približimo javnosti na najlepši mogući način. Četvrt veka postojanja srpskog badmintona je bio motiv ovogodišnje promocije, dok je naš najbolji senior Luka Milić na najbolji način čestitao savezu ovaj veliki jubilej osvajanjem prve seniorske zlatne medalje na turnirima svetskog kupa u Sloveniji. Ministarstvo omladine i sporta i Sportski savez Srbije su, uz podršku brojnih sportskih saveza i institucija, ponovo napravili izuzetan međunarodni događaj na čemu im i ovom prilikom čestitam. Među brojnim posetiocima našeg štanda i terena, svakako je najveću pažnju izazvala mašina za izbacivanje loptica za badminton. Stotine mališana i starijih posetioca je oduševljeno pokušavalo da uzvrati udarac ovom ‘’badminton robotu’’. Zahvaljujući kineskoj kompaniji Siboasi, Badminton savez Srbije prvi na ovim prostorima ima priliku da primenu ovu veoma značajnu novu tehnologiju u obuci i trenažnom procesu.”, izjavio je Radomir Jovović, predsednik UO Badminton saveza Srbije.
Datum: 28.11.2018. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...