x

Direktor Njujorškog maratona poželeo sreću učesnicima Beogradskog maratona

Direktor Njujorškog maratona poželeo sreću učesnicima Beogradskog maratona

Predsednik Njujorškog trkačkog kluba, ujedno i direktor Njujorškog maratona Majkl Kapiraso, obratio se kolegama u Beogradskom maratonu i poželeo im kvalitetnu organizaciju događaja, a učesnicima 29. Beogradskog maratona uspešnu trku i puno zabave tokom događaja.


Kapiraso je u mejlu, takođe, prepoznao značaj Dečijeg maratona za razvoj trkačkog pokreta među decom i omladinom i naveo da su i u Njujorškom trkačkom klubu opredeljeni da se posvete mladima i njihovom ranom i pravilnom početku bavljenja sportom.


Kapiraso je ocenio da Njujorški trkački klub i Beogradski maraton povezuju iste vrednosti i ciljevi kada je u pitanju trčanje kao pokret zdravlja i organizacija vrhunskih trkačkih događaja poput Njujorškog maratona i Beogradskog maratona.


Njujorški trkački klub je najveći sportski kolektiv na svetu sa preko 60 000 stalnih i 220 000 pridruženih članova u Njujorku i SAD i vrlo blisko sarađuje sa Beogradskim maratonom već gotovo tri decenije.


Osnivač Njujorškog trkačkog kluba i dugogodišnji direktor Njujorškog maratona Fred Libou izuzetno mnogo je pomogao Beogradskom maratonu da u ranim devedesetim godinama i u jeku najvećih međunarodnih sankcija, postane cenjen međunarodni događaj, a kao znak zahvalnosti za podršku i prijateljstvo Beogradski maraton je ustanovio Trofej „Fred Libou“ koji se tradicionalno dodeljuje pobednicima Beogradskog maratona od 1995. godine.


29. Beogradski maraton biće održan 16.04.2016.


Datum: 07.04.2016. Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...