x

Izjave selektora Saše Boškovića i reprezentativki nakon dva odigrana meča

Izjave selektora Saše Boškovića i reprezentativki nakon dva odigrana meča
Ženska seniorska reprezentacija Srbije na Svetskom prventsvu u Danskoj, nakon dva meča u grupi, ima slobodan dan i popodnevni trening, koji će iskoristiti da se što bolje pripreme za nastavak takmičenja u grupi. Naše reprezentativke su prvu utakmicu igrale nerešeno sa selekecijom Crne Gore 28:28 (16:14), a drugu su izgubile od Mađarske 26:32 (16:18). U utorak, 8. Decembra, od 20:45h igraju sa domaćinom, a u sredu najbitniju utakmicu, sa reprezentacijom Japana od 18:30h, koja će im omogućiti prolazak u osminu finala.

U nastavku možete pročitati izjave selektora Saše Boškovića i reprezentativki.

Saša Bošković, selektor reprezentacije Srbije:
- Posle prespavane noći i poraza od Mađarske i drugog odigranog meča na SP sabiramo utiske. Danas imamo slobodan dan koji ćemo iskoristiti da se uigramo za utakmicu sa Danskom.  Posla utakmice sa Crnom Gorom nismo uspeli da se oporavimo, falila je svežina. Loše smo otvorili utakmicu i skoro ceo meč smo jurili razultat. Devojke su još jednom pokazale karakter i kad gubimo šest golova razlike da možemo da se vratimo na dva razlike. U utakmici sa Mađarskom u jednom momentu smo gubili i 7 golova razlike i uspeli smo da se vratimo na dva , a zatim opet odemo na šest. Na žalost nismo imali vremena da smanjimo rezultat. Moramo da dobijemo Tunis i Japan kako bismo ispunili naš cilj a to je odlazak u osminu finala. Probaćemo da odigramo što kvalitetniju utakmicu i protiv Danske i da se kroz nju pripremimo za utakmicu sa Japanom. Utakmica sa Japanom bi trebala da nas odvede u osminu finala. Očekujemo punu halu i dobru atmosferu sa Danskom. Ono što je sad najbitnije je da vidimo da li će se Dijana Radojević oporaviti posle povrede koju je zadobila na utakmici sa Mađarskom. Dijana je bila na pregledima, jer je zadobila jak udarac u predelu bubrega. Na osnovu detaljnog pregleda zaključak je da je u pitanju samo kontuzija, da nema unutrašnjih povreda.

Biljana Bandelier, kapiten reprezentacije Srbije:
- Prvim mečom smo jako zadovoljne. Žao mi je što nismo pobedile Crnu Goru, imali smo šansu. Zadovoljne smo i rezultatom. Izuzetno jaka utakmica sa Mađarskom. Mađarice igraju jako dobro, i mislim da smo mi loše otvorile utakmicu. Uložićemo maksimum sa Danskom. Očekujemo jednu vrelu atmosferu, punu halu. Nama Danska leži i ne treba da se predajemo, moramo da probamo da ih pobedimo.

Dijana Radojević, reprezentativka Srbije:
- Sinoć na utakmici, pred sam kraju dobila sam jedan nezgodan  udarac u predelu bubrega. Posle pregleda i snimaka u bolnici  ustanovljeno je da nema unutrašnjih povreda. Ostaje da vidim koliko će mi trebati da se oporavim. Nadam se da ću vrlo brzo da se priključim devojkama već i protiv Danske, da im pomognem, a naročito u utakmici sa Japanom koja nam je najbitnija.

Kristina Liščević, reprezentativka Srbije:
- Znali smo šta nas čeka u prva dva meča i u celoj grupi. Snažan početak za koji nam je bila potrebna velika psihička snaga jer smo se za ovo fizički u svojim klubovima spremali.  Mislim da smo protiv Crne Gore pokazale jako veliku volju, snagu, motivisanost i kvalitet. Nećemo očajavati nego idemo dalje. Put do Olimpijade nam je jako težak ali nije i nemoguć. Svi živimo isti san tako da verujem da ce se i ostvariti. U svakom slučaju više sam nego ponosna na svoj tim.

Sanja Rajović, reprezentativka Srbije:
- Zbog dodatnih kontrola kasno sam se priključila ovoj grupi i moram priznati da se jako lepo osećam. Devojke imaju fantastičnu energiju a to su pokazale i u ova dva meča. Dajem sve od sebe da se sto brže vratim u igru i sistem i da u najvažnijim trenucima pružim najbolje igre i pomognem svojim iskustvom. Spremićemo se maksimalno za predstojeće mečeve kako bi dostigle naš san. Moraćemo mnogo više da radimo na odbrani i to je sada pred nama. Zadovoljna sam rezultatima i nećemo stati ovde. Utakmica protiv Mađarske nas nije obeshrabrila.

Datum: 08.12.2015. Autor: Jelena Garić

PROČITAJTE JOŠ...