x

Bokserski dvomeč Srbije i Bugarske za vikend

Bokserski dvomeč Srbije i Bugarske za vikend

Bokserski savez Srbije uz podršku čelnika Opštine Čajetina organizovaće predstojećeg vikenda pod vedrim nebom dvomeč između juniora Srbije i vršnjaka iz Bugarske. Prvi meč će se održati u petak 28. avgusta na gradskom trgu u Prijepolju sa početkom u 17 časova. Dan kasnije u istom terminu borbe će se održati na Kraljevom trku na Zlatiboru. Za oba duela organizatori neće naplaćivati ulaznice.

Predviđeni su sledeći mečevi – do 48kg: Nenad Jovanović – Vensan Kirkorov, do 50kg: Milovan Sekulović – Bojan Asenov, do 54kg: Nemanja Gavrilović – Veselin Markov, do 57kg: Miloš Obadović – Cvetelin Dimitrov, do 60kg: Vojin Vujošević – Ivan Asanasov, do 63kg: Đorđe Bujišić – Jončp Markov, do 66kg: Nikola Simonović (na slici) – Mirčo Velkov, do 70kg: Luka Šumarac – Aleks Nekov, do 80kg: Stefan Spasić – Ivan Kiselarov. Meč devojka do 57kg (seniorke): Tamara Miloradović (Srbija) – Tamara Radunović (Crna Gora).

Delegat BS Srbije biće Milan Kosanović iz Kragujevca. Sudije: Radiša Sarić, Nebojša Živanović (obojica iz Kragujevca), Momčilo Jakovljević (Petrovac na Mlavi), Branislav Damjanovski (Čačak). Sudiće u ringu i bodovati mečeve i arbitar iz Bugarske.


Predstojeća dva okršaja poslužiće članovima juniorske bokserske selekcije Srbije i Bugarske da provere formu uoči Svetskog prvenstva u Rusiji (Sankt Peterburg, 3-13. septembar). Orlići se za SP pripremaju u Loznici pod rukvodstvom selektora Dragana Vasiljevića i njegovih kolega, trenera LJubiše Simića i Predraga Prodanovića.


- Momci odlično rade na pripremama u Loznici. Od početka godine imali smo nekoliko kraćih pripremnih ciklusa, i sada se već uočava vidan napredak kod svih reprezentativaca u odnosu na početak rada. Najvažnije je da je kod svih momaka usvojena automatizacija uvežbanih kombinacija iz borbene prakse, što nam je bio jedan od glavnih ciljeva na početku priprema. Ubeđen sam da će u narednom takmičarskom periodu još više napredovati i formirati se u boksere od kojih mogu da se očekuju dobri rezultati u bliskoj budućnosti – prokomentarisao je selektor Dragan Vasiljević.


U maju ove godine u Ljvovu (Ukrajina) održano je Evropsko prvenstvo za juniore, gde je Luka Šumarac u kategoriji do 70 kg osvojio bronzanu medalju.



Datum: 27.08.2015. Autor: Dušan Vasiljević

PROČITAJTE JOŠ...