x

Šumadiji pomogli prijatelji

Šumadiji pomogli prijatelji
U cilju očuvanja tradicije Kuglaškog kluba Šumadija iz Kragujevca, koji je zbog administrativnih propusta i nemarnosti prethodnog predsednika doveden u finansijsku blokadu i na ivicu egzistencije i gašenja, organizovan je donatorski turnir na kome je, na kuglani u  Drugoj gimnaziji učestvovalo 34 igrača u skoro svim kategorijama. 

U seniorskoj konkurenciji najbolji je bio Vlada Đorđević sa 587, drugo mesto je zauzeo Aleksandar Milinković sa 583, a treće mesto je pripalo Bori Radoviću sa 582 srušenih čunjeva.

Prijatno su iznenadili i mladi igrači Nikola Laketić, Pavle Đorđević, Nemanja Karanović i Stefan Paločević koji su budućnost kragujevačkog i srpskog kuglanja. Rezultatom se u toj kategoriji izdvojio Stefan Paločević sa 538 srušenih čunjeva. Sačinjen je dogovor između prijateljskih klubova Kragujevac i Šumadija da oni u sledećoj sezoni igraju sa dvojnim registracijama za ove dve ekipe. U dogovoru sa SC Mladost prihvaćena je inicijativa kuglaškog saveza grada da se omogući mladima da uz stručni nadzor za vreme leta koriste kuglanu.

Najmlađa takmičarka bila je Ena Grubor (13 godina) koja je u 60 hitaca na pune srušila 275 čunjeva. Treba izdvojiti i sjajanu igru Nade Vuksanović koja je u svojoj kategoriji B 2 slepih i slabovidih kuglaša (120 u pune) srušila 573 čunja. 

Na turniru su kao gosti i sportski prijatelji Šumadije učestvovali igrači iz Jagodine i Kruševca kao i  kuglaši kragujevačkih klubova Kragujevac i Pak promet. Na staze su izašli i rekreativci Sportskog centra Mladost. Pomoć organizaciji turnira je između ostalih pružio i Samostalni sindikat fabrike Zastava oružje.

Turniru su prisustvovali Uroš Jagličić, član reprezentacije Srbije šampiona sveta, kao i direktor reprezentacije, u ovoj prilici kao predsednik Kuglaškog saveza Kragujevca Milan Jovanović, popularni „Cvika“.

U vrednom organizacionom timu bili su predsednik kluba Dejan Milosavljević, Dragoslav Vuksanović i Siniša Stević. 
- Turnir je u svakom smislu, i sa takmičarkog i sa finansijskog aspekta ispunio očekivanja i pokazao kuglašku i sportsku solidarnost na delu. Sada smo uvereni  da će, uz pomoć i saradnju sa našim sportskim prijateljima, Šumadija iz Kragujevca nastaviti da se takmiči u sledećoj sezoni – istakao je predsednik Dejan Milosavljević.

Datum: 09.06.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...