x

Rukometašice Radničkog poražene u duelu bez rezultatskog značaja

Rukometašice Radničkog poražene u duelu bez rezultatskog značaja Foto: SPD Radnički

Rukometašice Radničkog su u 18. kolu Super rukometne lige u utakmici bez rezultatskog značaja poražene na svom terenu od jednog od pretendenata za titulu prvaka, ekipe Železničara iz Inđije rezultatom 23:24, poluvreme 11:10. U konačnom poretku nakon završetka regularnog dela prvenstva, Kragujevčanke su zauzele osmo mesto sa 8 osvojenih bodova.

Oslabljene neigranjem tri standardne prvotimke, domaće igračice su dobro otvorile meč, stvorile 2 gola prednosti na samom startu i tako pokazale da će skupo prodati kožu favorizovanim gošćama. Inđijke do prvog pogotka dolaze u 4.minutu stabilizovavši igru, no Radnički nastavlja samouvereno i u 12. minutu rezultat je glasio Andrea Boner – Železničar 5:3. Nezaustavljiva je bila u tim momentima golgeterka crvenih, a ostale saigračice su dale visok doprinos, tako da u 23. minutu beležimo najveću prednost domačih igračica (10:6). Probudile su se gošće i do kraja prvog dela igre svele prednost Šumadinki na samo gol zaostatka (11:10, 30.min).

Održavale su Kragujevčanke prednost od jednog do dva gola sve do 38. minuta i rezultata 15:13, kada Železničar pojačanom odbranom i manjkom igračica u rosteru Radničkog serijom 0:4 prelazi u vođstvo (15:17, 45.min). Održavale su gošće pomenutu prednost koja je u jednom trenutku iznosila i plus 3 (19:22, 52.min), no rukometašice Radničkog su bile uporne i požrtvovane u želji da izbore povoljan rezultat, što je i rezultiralo izjednačenjem u 57. minutu (23:23), no pogotkom u narednom minutu Inđijke postavljaju konačan rezultat utakmice 23:24.

U redovima Radničkog titulu najboljeg strelca je ponela Andrea Boner sa 14, Dragana Ranković je dodala 2 pogotka, dok su kod gošći najefikasnije bile Anja Vujnović i Una Obrenović sa po 6 postignutih golova.

Igrač utakmice: Andrea Boner (Radnički) 

RK Radnički – ŽRK Železničar: 23:24 (11:10)

Kragujevac: Hala Jezero. Gledalaca: 150

Sudije: Marko Boričić, Dejan Marković

Sedmerci: Radnički 3 (2), Železničar 6 (3)

Isključenja: Radnički 4 min, Železničar 8 min

Radnički: Pojužina (4 odbrane, sedmerac), Jonović 1, Bjelak, Đorđević, Stošić 1, Pidro (2 odbrane), Inđić, Potkonjak 1, Boner 14, D. Ranković 3, Petrović, Z. Ranković 1, Andrić 2.

Železničar: Čavrić 1, Vujnović 6, Obrenović 6, Lovrić 1, Tabak 4, Avramović 1, Kovačić, Kocić 3, Otašević, Činku, Ignjatović 1, Jovanović, Bakša, Agbaba 1.

Ovom utakmicom je završen regularni deo sezone Super rukometne lige, a rukometašice Radničkog očekuje doigravanje u plej-autu.


Datum: 23.03.2024. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...